Barnvagnar som vunnit Bäst i Test 2019

bäst i test

Vi har recenserat de populäraste barnvagnarna på marknaden just nu i alla prisklasser. 

Det verkar finnas en otrolig mängd olika recensioner när det gäller barnvagnar, men vi har gjort vår läxa. Vi har tagit fram ett antal kriterier som vi har utgått ifrån, och sammanställt en lista med de 10 bästa barnvagnarna som ska passa alla behov. Vi har jämfört våra egna recensioner med butikernas, kundernas och andra recensionssidor och tagit fram vårt alldeles egna betygsystem för att underlätta för dig. 

Dessa kriterier övervägde vi när vi provade och recenserade barnvagnarna:

 • Säkerhet: Vi har endast provat barnvagnar med säkerhet över genomsnittet.
 • Pris: Vi har inkluderat barnvagnar i alla prisklasser och har valt vagnar som är värda sitt pris. 
 • Resa: Portabla – det ska vara enkelt att fälla ihop och resa med barnvagnen.
 • Storlek på familj: Vi har recenserat singelvagnar, kombivagnar, springvagnar.
 • Vikt & storlek: Att hitta barnvagnen som är rätt storlek för dig och ditt barn.
 • Komfort för barnet: Vi undersökte hur tjock sitttyget är, hur mycket det går att justera vinkeln på ryggdelen och benutrymme.
 • Köregenskaper: Har barnvagnen sköna handtag, vad är det för sorts hjul, vad har den för dämpning, bromsar och övriga köregenskaper. 
 • Tillbehör: Kommer barnvagnen med tillräckligt med förvaringsutrymme eller måste man köpa till flera produkter? Och vad finns det för tillval man kan göra? 

1. Bugaboo 2019 Fox Barnvagn 

HITTA BÄSTA PRIS

 

Bugaboo Fox 2019

Det har gått ett par år sedan Bugaboo släppte en stor nyhet, så vi fick väldigt höga förväntningar när vi hörde om Bugaboo Fox! Och vi blev verkligen inte besvikna när vi provade den! Den är otroligt lätt, har en stor sittdyna och ett fantastiskt regnskydd.

VAD VI ÄLSKAR

 • Den lätta vikten på endast 9,9kg
 • Passar redan från en tidig ålder
 • Många snygga färger (hela 13 stycken!)
 • Otroligt smidig att manövrera
 • Kompatibel med många bilbarnstolmärken som t.ex Britax och Maxi-Cosi.
 • Punkteringsfria däck (till skillnad mot Buffalo)
 • Nya bromsen är riktigt smidig

SAKER ATT TÄNKA PÅ

 • Glöm inte att köpa till adaptrar till ditt babyskydd
 • Krävs lite övning att vika ihop den
 • Köp även till hängare för väskor.
 • Betydligt svårare att lossa på bågen än på Buffalo

2. Bugaboo 2019 Donkey Duo Syskonvagn 

hitta bästa pris

 

Bugaboo Duo 2019

Bugaboo är det holländska barnvagnsmärket som revolutionerade marknaden för premiumbarnvagnar. De började redan 1994 att tillverka barnvagnar av högsta kvalité och Bugaboo Duo är inget undantag. Många kallar den för ”den bästa dubbelvagnen man kan köpa”. Många vill ha den, men inte alla har råd. 

Vi provade Bugaboos flaggskepp under ett par veckor, och är mycket imponerande över hur smidig den är trots sin storlek. Enkel att köra, barnen älskar den och det är en fullträff gällande säkerheten. 

VAD VI ÄLSKAR

 • Barn upp till 17kg kan använda den!
 • Enkel att vika ihop
 • Kommer i många snygga säger
 • Anpassningsbar för resor 

SAKER ATT TÄNKA PÅ

 • Ganska små säten
 • Väldigt högt pris. Smaker det så kostar det som vi brukar säga. 

Budget: Innan du ens går in i att välja barnvagn, är det lämpligt att fundera på en budget och så mycket som möjligt hålla fast vid det – det är väldigt enkelt att bli överväldigad av valet och bli avled när du är i affären. Men lite forskning går långt för att bestämma vad du kan få för dina pengar, och det här är en bra utgångspunkt som någon.

Standardvagnar finns i många olika stilar och mönster, men kommer nästan alltid att ha ett bekvämt vadderat säte som kan ligga i olika lägen. De flesta har solskydd och lagringsutrymmen under sätet. I vissa barnvagnar vänder barnet framåt, medan andra placerar barnet och ser tillbaka till föräldrarna. Många modeller kan växla från en orientering till en annan. De kan sträcka sig från enkla, billiga barnvagnar till high-end barnvagnar laddas med funktioner.

Resesystem är standard eller jogging barnvagnar som också kan bära ett barnbarnstol. Resesystem är större, tyngre och dyrare än en barnvagnsram, men du kan använda dem efter att din baby har odlat sitt barnbarnstol. Resesystem innehåller vanligtvis en barnvagn och matchande barnvagnssäte.

Styrning: Se till att du kan bekvämt styra din barnvagn och känna dig säker på att manövrera den in och ut ur trånga utrymmen, gör ett ansikte och tippa det tillbaka till monteringsramarna. Du bör kunna gå med barnvagnen med hjälp av din normala strid utan att slå dina sken på den.

Börja med en barnvagn som passar en nyfödd. Det betyder en där barnet kan rida ligga platt eller nästan platt. Vi älskar gammaldags barnvagnar, men för att de är dyra, tunga och bara säkra fram till tremånadersmärket rekommenderar vi dem inte. Ett bättre alternativ är ett av de ”vagnssystem” som säljs av några europeiska företag, där du köper ett separat bassin som klämmer fast på barnvagnens ram för de första tre månaderna och sedan använder barnvagnens säte efter det. Men de är också dyra.

Provkör den!
Ofta ännu mer användbar än en användarmanual, många webbplatser för barnvagnsföretag har virtuella testdrifter. Du kan titta på videor från föräldrar som lägger en barnvagn genom sina steg: gå, springa, navigera i stadspromenader och ombordstigningsflygplan. Men om du planerar att köpa online, var noga med att kolla en barnvagn på en återförsäljare först.

1.Barnsvagnstyp

Det här är viktigt att välja rätt barnvagns typ för din baby. Du kan gå med en traditionell barnvagn som liknar den vanliga barnvagnen. Om du reser mycket, kan du gå med resor barnvagnar. Paraplyvagnar är för de barn som kan sitta. Välj den vikbara barnvagnen om du inte har mycket utrymme hemma för förvaring. Gillar du att jogga på morgonen eller kvällen? Sedan är en jogging barnvagn med 3-hjulsdesign det bästa valet för dig!

2. Barnvagnens säkerhet

Det finns många säkerhetsfrågor i en barnvagn. Din barnvagn måste komma med säkerhetsproblemen. Det ska till exempel ha en 5-punkts sele för att skydda ditt barn från att falla. Vadderade bälten föredras för barnen för komfort. Dessutom bör det finnas en handbroms för att stoppa barnvagnen närhelst du vill.

Här är en väldigt bra video med saker man ska tänka på när man köper en barnvagn

På skidresan kan det vara bra att ta med en barnvagn som har lite grövre hjul, då den måste klara att ta sig fram i snöslask. På skidresan kan det också vara bra med en säker skidhjälm för ditt barn, här har vi gått igenom de populäraste modellerna.