Sparkcykel – Bäst i test 

bäst i test sparkcykel

Vi har recenserat de populäraste sparkcyklarna på marknaden i alla prisklasser. 

Att köpa en sparkcykel

Det finns tusentals olika sparkcyklar att välja mellan. På senare år har det dykt upp massa olika leverantörer som producerar sparkcyklar med olika funktioner. Det är dock stor skillnad på kvalité om man jämför de olika modellerna, några som är direkt farliga och andra som har väldigt hög säkerhet. Vi hjälper dig att göra rätt väl när du köper en sparkcykel till ditt barn eller till dig själv!

Hur recenserar vi sparkcyklar? 

Den viktigaste aspekten när vi har jämfört sparkcyklar är säkerheten, och då är det oftast byggkvalitén vi fokuserar på. För att det ska vara säkert att åka bör till exempel hjulen vara av större modell och av högre kvalité för att klara eventuella hinder. Vi undersöker också kvalitén på bromsarna som vi märkt fungerar olika bra på olika modeller. Vi kollar också på friktionen i rullningen, vilket är avgörande för att den ska rulla snabbt – om du har bråttom från punkt A till punkt B. 

Hur använder man en sparkcykel? 

En sparkcykel, eller kickbike, används i princip som en vanlig cykel – bara att du använder din kropp lite mer genom att luta åt den riktning du vill åka. En sparkcykel är vanligtvis mycket stabil vid höga hastigheter eftersom många modeller har större hjul och har hög byggkvalité.  

1. Stiga Kickscooter Route 200-S

bäst i test sparkcykel

Aluminium-/stålram, vikbar
Stabil styrstång med TPE-grepp
PU-hjul, 200 mm.
ABEC 7 karbonkullager
Justerbar höjd 86-101 cm
Max 100 kg.
Ålder 7
Cirkapris: 899kr

Bästa pris just nu:

Sportamore.se

Även i år vinner denna modell Bäst i test. Det är imponerande vad du får för ett så pass lågt pris. Byggkvalité, hjul och broms är absolut toppklass. Skulle vi endast få åka runt på en enda kickbick utan el hade det varit denna. Den har extra stora hjul för att den ska rulla extra snabbt och klara grus och andra hinder. Läser man runt på andra recensioner så märker man hur omtyckt den här modellen är!

2. Stiga Air Scooter 12″

sparkcykel bäst i test

Ram och bromsar i stål
Fäljar och handbromshandtag i aluminium
Uppblåsta hjul, storlek 12"
Justerbar höjd 77-90 cm
Max 100 kg
Ålder 7+
Cirkapris: 1299kr

Bästa pris just nu:

Babyland.se

Stor sportig sparkcykel för hög hastighet och en stabil åktur. De stora uppblåsta hjulen gör Stiga Air Scooter lämplig för åkning på alla möjliga olika ytor, både våta och torra. Sparkcykeln har handbromsar för både fram- och bakhjul. Det finns många sparkcyklar på marknaden där man märker att kvalitén inte är den bästa, men detta är definitivt inte en av dem. Bra byggkvalité rakt igenom. Stiga har gjort det igen!