Solkräm för barn – Bäst i test (april 2020) 

solkräm bäst i test

Barn behöver skyddas extra från solens farliga strålar. Det finns många märken och varianter att välja på, så vi har gått igenom de populäraste produkterna och vet vilken som är Bäst i test. Det kan vara svårt att välja den rätta till ditt barn, men det som är allra viktigast är hur bra den skyddar huden mot UV-strålar. För att komplettera solkrämen kan det vara effektivt att använda UV-skyddande kläder, läs gärna vår genomgång av de populäraste produkterna här

Tävling: Vinn ETT HELT ÅRS förbrukning av Anthelios Kids Sun Lotion SPF50+ för hela familjen. Lämna en kommentar längst ner på sidan med en kort motivering varför just du ska vinna. För att vara med i tävlingen ska du också Konsumentrapporten.se på Instagram.  Det gör du HÄR.

När man köper solkräm till sitt barn är det tre viktiga saker att leta efter:

  • Har en SPF-faktor (sun protector factor) på minst 30
  • Skyddar mot både UVA och UVB-strålar
  • Är vattentålig – så barnen kan vara i vattnet i minst en timme

Rekommenderade produkter

Nyhetsmorgon på TV4 gjorde ett väldigt bra inslag där man får lära sig mera om solskydd för barn, viktiga saker att tänka på osv. Se gärna klippet här:

Solkrämer kommer i många olika varianter, bland annat kräm, geléer eller spray. Om barnet har torr hud så brukar krämer fungera bäst. Om du använder en spray kan det vara svårt att veta om du använt tillräckligt av produkten, samt det finns en liten risk att barnet faktiskt andas in ångorna – och det finns även vissa som till och med kan börja brinna, så viktigt att inte använda dem nära eld/glöd.

Några andra saker att tänka på

Använd aldrig solkrämer som innehåller PABA – detta kan orsaka hudallergi

Tonåringar som vill använda solkräm med färg i måste undersöka extra noga att de skyddar mot UV-strålar.

Ibland kan smink innehålla solskydd, men det är sällan tillräckligt starkt – se till att din ungdom först använder solkräm, och sedan smink.

Barn som är under 1 år bör inte vara i solen över huvudtaget. När ni går utomhus är det viktigt att hålla det i skuggan hela tiden, använd tunna kläder som skyddar både armar och ben – och glöm inte en hatt med en skärm som skyddar ansiktet. Om det är helt omöjligt att undvika solen – applicera lite solkräm på barnets hud – då gärna med solskyddsfaktor 50!

Hur ska man applicera solkrämen på ditt barn?

Det är viktigt att du smörjer in ditt barn i god tid innan barnet ska leka i solen – gärna 30 minuter innan om möjligt. När du smörjer barnet är det viktigt att fokusera på öron, händer, fötter, axlar och bakom nacken då det oftast är där som barn bränner sig. Snåla inte med solkrämen, utan använd mycket varje gång den appliceras. Varannan timme måste du dessutom fylla på med mera solkräm på barnet. Man brukar rekommendera att krämen är effektiv i cirka 2 timmar innan det är dags för påfyllning. De som är vattentåliga klarar oftast runt 80 minuter i vatten. Om bäst före-datumet har gått ut på flaskan eller om den är över 3 år gammal, släng den omedelbart.

Vilka barn behöver solkräm?

Alla barn behöver skydd mot solens farliga strålar. Även om barn med mörkare hud har bättre skyddande melanin och lättare bli solbrun, så är även detta ett tecken på att barnet har skadat huden. Och kom ihåg att vara en bra förebild, smörj alltid själv in dig med solkräm när dina barn ska smörjas in – detta kommer inte bara minimera risken att du får skador av solen, utan även lära dina barn att det är viktigt att skydda sig.

Tävling

Kort motivering varför just du ska vinna ETT HELT ÅRS förbrukning av Anthelios Kids Sun Lotion SPF50+ för hela familjen. Genom att lämna en motivering godkänner du att den publiceras här under tillsammans med ditt namn. 

En tanke om “Solkräm för barn – Bäst i test 2020

  1. Amy Martarian says:

    Jag vill gärna vinna eftersom jag tycker att det är jätte viktig att berätta till barnen varför måste man skydda sin huden mot solen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *