Omron M3 Comfort 

Test av blodtrycksmätaren Omron M3 Comfort

omron m3 comfort

Omron M3 Comfort är en automatisk blodtrycksmätare som mäter ditt blodtryck med väldigt exakt noggrannhet. Produkten kom ut på marknaden i mars 2019 och har blivit en av Sveriges populäraste blodtrycksmätare.  Man kan spara sina mätningar för att se utvecklingen och för att jämföra med tidigare mätningar. I de kliniska tester vi tagit del av mäter den blodtrycket med exakt noggrannhet vid varje mätning. Det är väldigt enkel att använda då den endast har en knapp som man startar mätningen med.

Innehåll

hitta bästa pris

Om Omron M3 Comfort

En av Omrons populäraste modeller för hemmabruk är M3 Comfort. Förutom att mäta ditt blodtryck så mäter den även din puls. För att få ett värde du kan lita på, så upptäcker den även oregelbundna hjärtslag. Omron M3 Comfort har en minnesfunktion, där den inte bara sparar vilket blodtryck den mätt, utan ger dig även ett snitt över de senaste tre mätningarna inom en 10-minuters period. Blodtrycksmätaren har en anpassad manschett, vilket innebär att den sitter väldigt bra på överarmen oavsett vilken omkrets du har på armen. Om du skulle råka placera manschetten felaktigt kommer mätaren att varna för detta. Denna blodtrycksmätare har gått igenom Apotekets kvalitetskontroll. 

Funktioner 

 • Extra pålitlig mätning tack varje mätning runt hela armen
 • Bekväm uppblåsning av överarmsmanschetten 
 • Möjligheten att spara data för 2 personer och totalt 120 historiska mätningar
 • Tydliga indikationer vid blodtryck högre än normalt
 • Varnar för oregelbundna hjärtslag
 • Indikerar om pulsen är oregelbunden 
 • Indikerar om överarmsmanschetten är korrekt placerad 
 • Godkänd för diabeter
 • Godkänd för gravida
 • Klinisk validerad och godkänd

Frågor och svar

Följer det med en laddare?

Nej. Du behöver ingen laddare för Omron M3 Comfort. Den drivs av 4st AA-batterier. 

Ingår olika storlekar på manschetten?

Nej. Det ingår en storlek på manschetten som bör passa de allra flesta. 

Mäter den även puls?

Ja. Den mäter både puls och blodtryck. 

Är det garanti på produkten?

Ja det är garanti på alla Omrons produkter. Den kan dock skilja sig mellan olika butiker, så dubbelkolla alltid detta hos återförsäljaren. 

Är produkten godkänd för gravida och diabetiker?

Ja. Omron M3 Comfort är godkänd både för gravida och diabetiker. 

Var är Omron M3 Comfort tillverkad?

Den är tillverkad i Japan. 

Hur länge räcker batterierna?

Det beror på hur ofta du använder blodtrycksmätaren – men vid normal användning så räcker dem flera månader. Använder du den varje dag så kommer du behöva byta batterierna oftare. 

Vilken omkrets är manschetten?

Din arm får vara maximalt 42 cm i omkrets för att manschetten ska räcka runt. 

Hur exakt är pulsmätaren?

Pulsmätaren på Omron M3 Comfort har en felmarginal på endast 5%. 

Betyg och omdömen

omdomen-omronm3

Sidan Comparaboo.com ger Omron M3 Comfort 9.7 poäng av 10 och dessutom den som Bästa val och rekommenderad blodtrycksmätare. På Amazon.com 195 betyg av deras användare och snittbetyget hamnar på 4.5 av 5. I recensionerna kan vi läsa bland annat:

“Fantastisk blodtrycksmätare. Jag blev rekommenderad denna modell av min kardiolog eftersom den är så noggrann, och att den har ett väldigt attraktivt pris”. 

“Min läkare bad mig beställa denna modell eftersom mitt blodtryck var alldeles för högt. Genom att mäta blodtrycket varje dag kunde jag följa hur jag lyckades få ner det. Väldigt enkelt att läsa av siffrorna på displayen”. 

“Den har en manschett som är betydligt lättare att fästa än andra blodtrycksmätare. Den är helt perfekt för hemmabruk. Letar du efter en blodtrycksmätare som är enkel att använda är det denna du ska ha”.

“Lite synd att det inte går att ladda den via eluttaget, känns jobbigt att behöva byta batterierna.”

“Jag köpte denna då jag blev gravid för att följa mitt blodtryck under graviditeten. Den är väldigt enkelt att använda och tar inte så mycket plats – jag får plats med den på mitt nattduksbord bredvid mig i sängen”. 

“Lätt att använda, prisvärd och gör jobbet, rekommenderar den starkt”.

hitta bästa pris

Vad ingår när du köper en Omron M3 Comfort?

 • Blodtrycksmätare
 • Förvaringsväska
 • Manual
 • 4st AA-batterier
 • Instruktionsbok
omron manschett

Bruksanvisning

När du köper en blodtrycksmätare från Omron ingår alltid en bruksanvisning. Här kan du ladda hem den digitalt till din dator, antingen på svenska eller engelska.

Bruksanvisning på svenska laddar du hem här.

Bruksanvisning på engelska laddar du hem här. (English manual)

Återförsäljare

Omron M3 Comfort finns på de flesta apotek runt om i landet. I princip alla apotek online har dem också. T.ex MEDS, Apotea, Kronans Apotek, Apoteket. 

hitta bästa pris

Garanti

Omron erbjuder nästan alltid 3 års garanti på deras blodtrycksmätare. Det kan vara värt att dubbelkolla detta med återförsäljaren. Vanligtvis så täcks inte slitage på manschetten av denna garanti.

Filmer om Omron M3 Comfort

Från Omrons egna Youtube-kanal. De visar hur man använder blodtrycksmätaren och att alla deras är kliniskt testade. Bra informationsfilm om deras produkter.

”Home Tech DIY” gör en klassiskt ”unboxing”. Han visar när han packar upp produkten och vad som ingång i förpackningen. Han visar dessutom på ett pedagogiskt sätt hur man använder blodtrycksmätaren.