Omron M2

Test av blodtrycksmätaren Omron M2

omron-m2

Omron M2 är blodtrycksmätaren för dig som vill mäta ditt blodtryck på ett snabbt och mycket enkelt sätt. En anledning till att många väljer just den här blodtrycksmätaren är att den har ett mycket attraktivt pris och är enkel att använda. En nackdel med denna produkt är att det kan vara lite svårt att fästa manschetten på ett korrekt sätt, men efter lite övning så borde det gå bra. Dessutom ingår det en guide för manschettappliceringen. Uppblåsningen är mycket behaglig eftersom M2 är utrustad med Intellisense-teknologi. Den har dessutom en arytmisensor som varnar om pulsen är oregelbunden, och mätningen måste göras om från början. Omron M2 är klinisk validerad precis som alla andra av Omrons blodtrycksmätare. 

Innehåll

Hitta bästa pris

Om Omron M2

Eftersom Omron M2 är helt automatisk så fylls manschetten med en lagom mängd luft så det inte ska kännas obekvämt. Produkten har många fördelar utöver dess attraktiva pris, till exempel så mäter den blodtrycket väldigt snabbt (runt 30 sekunder). Utöver blodtryck så mäter Omron M2 även oregelbundna hjärtslag och varnar för hypertoni (högt blodtryck). Trots att den har en stor display, så är den väldigt liten och smidig. Till skillnad till Omrons dyrare modeller är denna avsedd att användas av en person – och den sparar upp till 30 mätningar för denna person. Förvaringsväskan är snygg och diskret, vilket gör den perfekt för att ta med på resan. Själva blodtrycksmätaren har endast en knapp, vilket gör det väldigt enkelt och snabbt att ta blodtrycket. Manschetten har en omkrets på 22-32 cm, vilket passar de flesta. Formen på manschetten är anpassad för att den ska sitta något hårdare vid armbågen och ge något mindre tryck vid överarmen för en behaglig mätning. Läkare rekommenderar denna blodtrycksmätare till de som letar efter en prisvärd, lättanvänd och noggrann produkt som man gärna tar med på resan.

Funktioner

 • Fullt automatisk
 • Intellisenseteknologi för en mycket behaglig uppblåsning av manschetten.
 • Mäter puls mellan 40 och 180 bpm med en felmarginal på endast 5%.
 • Indikerar vid oregelbunden puls.
 • Minne för 30 mätningar för en person.
 • Tillbehör: Det finns manschetter i andra storlekar att köpa till. 
 • En enda knapp för att enkelt mäta blodtrycket

Frågor och svar

Behöver jag köpa extra batterier?

Det ingår 4st AA-batterier som man klarar sig ganska länge på. Beroende på hur ofta du mäter blodtrycket så kommer du så småningom behöva byta batterierna – men vid normal användning bör de räcka minst 4-6 månader. 

Min läkare har rekommenderat att köpa en blodtrycksmätare med minnesfunktion, har Omron M2 det?

Ja. Omron M2 har minne för upp till 30 mätningar. Den är avsedd att användas av en person. 

Kan jag importera mina blodtrycksmätningar till Apple Health i min Iphone?

Ja, det kan du göra. Omrons app synkar med Apple Health, så dina mätningar hamnar automatiskt där. 

Var är Omron M2 tillverkad?

Den är tillverkad i Vietnam.

Kan jag använda blodtrycksmätaren själv, eller behöver jag hjälp att fästa manschetten?

Det går bra att använda den själv, men första gången du använder den kan det vara fördelaktigt om någon hjälper dig att se till att manschetten sitter perfekt på överarmen. 

Kan jag överföra garantin till en vän som ska få min?

Garantin är inte kopplad till en person, utan till produkten. Omron har normalt sett 3 års garanti på deras blodtrycksmätare. 

Betyg och omdömen

recension-omron-m2

Omron M2 får överlag väldigt bra betyg överallt. Det uppskattas att det är så enkelt att komma ihåg och att varje mätning går relativt snabbt. Det som en del tycker är mindre bra med Omron M2 är att det är lätt att man inte placerar manschetten helt korrekt, och får då en felaktig mätning och man måste göra om. Läser man på BestAdvisor i Storbrittanien så rekommenderar dom Omron M2 och ger den “Mest prisvärda Blodtrycksmätare”. De gillar att den endast har en knapp så det inte går att göra fel. De ger den dock ett litet minus för att många med tjockare armar inte kommer kunna använda manschetten som följer med och måste då köpa till en tjockare variant. Som slutsats skriver de att det är ett bra köp med tanke på att den är så pass noggrann och prisvärd. 

Användaren Robert Pascal skriver på Amazon att han verkligen tycker om produkten, men tycker att batterierna inte räcker tillräckligt länge. Han tycker det är konstigt att den visar 50% batteri efter bara några veckor när Omron själva har skrivit att batteriet ska räcka för över 1000 mätningar. Omron förklarade för honom att den visar 50% batteri när du använt den ett par gånger men att den kommer stanna på 50% länge. 

En annan användare i Storbritannien tycker den är mycket prisvärd. Han blev rekommenderad av sin läkare att använda just denna eftersom det var modellen som de hade på vårdcentralen han besökte. Han föreslår att man investerar i uppladdningsbara batterier om man planerar att använda den mycket. 

hitta bästa pris

Vad ingår när du köper en Omron M2?

 • Blodtrycksmätare
 • Manschett som passar de flesta överarmar (22-42 cm)
 • Blodtrycksjournal
 • Bruksanvisning på svenska
 • Förvaringsväska
 • Batterier

Bruksanvisning

Bruksanvisning Omron M2 på svenska. Ladda hem här!

Återförsäljare

Omron M2 finns att köpa på de flesta onlineapotek. Det är även vanligt att hitta den på fysiska apotek, framförallt i storstäderna. 

hitta bästa pris

Garanti

Omron har 3 års garanti på alla deras blodtrycksmätare. 

Filmer om Omron M2

Dotmart går igenom de populäraste blodtrycksmätarna. Självklart är Omron M2 med.

En bra recension av Omron M2.